Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nina 2.

Milyen furcsa itt lépkedni újra a garázsok között. Nina hálát adott mindennek, hogy eddig senkivel a régi ismerősök közül nem futott össze. Hihetetlen mennyi minden változott az elmúlt években. Távol volt úgy hat évet, és kicserélődtek az emberek. Különös érzések kavarogtak benne. Örült, hiszen régen szeretett itt lenni. Félt, mert volt - egy bizonyos ember - akivel nem akart találkozni. Nyűgös volt, mert öregnek érezte magát ahhoz, hogy újra bizonyítson, és kivívja azt az elismerést, amiért régen itt a forma 1 világában már megdolgozott. 

- Nina Scott! - kiáltották a háta mögül. Hirtelen a hang irányába fordult, és a csapat egykori pilótájával találta szembe magát. Minden félelme elszállt. Abba a két ártatlan őzike szempárba belenézni maga volt a megnyugtató nosztalgia.

- Bambi! - viszonozta a köszönést. Boldogan megölelték egymást Sebivel a Red Bull egykori világbajnokával. Korábban voltak vitáik, de tisztelték és szerették egymást. - Hogy megnőttél! - heccelte.

- Bizony. Férj vagyok meg apa meg minden. - dicsekedett a férfi. 

- Jah. Meg is hívtál minden jelentős eseményre. - nevetett megjátszva a sértődöttséget.

- Eltűntél kislány! - ölelte át újra és újra a német. - De jó, hogy itt vagy! Remélem azért jöttél, hogy helyretedd a kis hollandot. - Csalónak hívott minket élő adásban baszd meg! Nagyon durva! - hergelte fel magát Seb.

- Pár éve még az "uborkázás" volt a divat. - szidta le Nina, emlékeztetve arra az esetre amikor Vettel hívta az indiai versenyzőt élő adásban uborkának egy béna manővere miatt. Akkor Nina úgy leszedte a tíz körméről, hogy zengett tőle a motorhome. 

Sebastiannak nem volt ideje válaszolni, mert mindenki az egyre hangosabb veszekedés felé tekergette a fejét. A Red Bull motorhome előtt állt a helyi és a Ferrari csapatfőnöke, és nyomdafestéket nem tűrve osztották ki egymást. 

- Kell segítség? - kérdezte Seb.

- Ez elég durvának néz ki. Mindenki őket nézi. - aggódott mellette a Ferrari másik pilótája, aki eddig csak némán állt mellettük.

- Nem. Azt hiszem menni fog ez egyedül is. - válaszolt Nina Sebi felajánlására. - Chris amint meglát, menekülni fog mint egy riadt mongúz. - kuncogott miközben elindult a két kakas felé. Mikor hallótávolságon belülre került egy hangos köszönéssel magára hívta mindkét fél figyelmét.

- Hello Horner! - vigyorogva vette fel a szemkontaktust a férfivel. A hatás nem maradt el, Christian falfehérre vált arccal nézett rá, majd elindult a motorhome belseje felé.

- Nina Scott! - üdvözölte az olaszok csapatfőnöke. - Hála az Istennek, hogy Didi téged küldött. - ölelte át a lányt, de idegessége még nem hagyta el. - Nem viccelek Nina. Beperelünk titeket, ha nem történik valami...

- Nyugi Matti. Nem lesz szükség semmi drasztikus lépésre. Ha kell előbb rúgom ki Verstappent, mint, hogy veletek perre menjünk.

- Maga rúgja ki? - kérdezte egy ideges hang, akiben Nina rögtön felismerte az emlegetett fiú apját.

- Csak előbb még összemérem a farkam néhány macsóval házon belül. - súgta az olasznak, aki egy nagy megkönnyebbült nevetés után sokkal jobb kedvvel indult vissza a tifosik motorhome-jába.

- Kérdeztem valamit! Ki maga, hogy csak úgy kirúgja a fiamat? - lépett hozzá egyre közelebb a holland.

- Nina Scott vagyok, a Red Bull ügyvezetője, és nem tárgyalok mindenki előtt kényes kérdésekben. Ha lenne olyan kedves.... - terelte be a férfit, de amint hallótávolságon kívül kerültek, folytatta. - Mennyi Max lelépési pénze? Hmm? Úgy 20 millió euró? 

- Igen. Pont annyi. Vállalná?

- Szemben azzal a kb 100 millával, amit a Ferrari perelne le rólunk? Várjon csak - játszotta meg, hogy erősen gondolkozik. - Igen bassza meg. Simán bevállalom.

- Hja. Ehhez lesz Didinek is egy-két szava.

- Ő küldött. Szabad kezet kaptam. 

- Jó, és maguk itt maradnak pilóta nélkül, Max meg könnyen talál magának másik csapatot.

- Ha kirúgom a fiát, akkor ő csak egy szánkózódombot talál magának, ezt garantálom. Most pedig beszéljünk a fiával! - zárta rövidre Nina a vitát, s elindult a fiú pihenője felé.

------

- Amúgy ki ez a jó nő? 

- Neked mindenki jó nő Charles, amióta leléptetted a barátnődet. - sóhajtott Sebi.

- Miért? Igaza van. Nina már régen is fullos kategória volt. - kontrázott Lewis miközben lehuppant hozzájuk. Egy kicsit el akart menekülni az ünneplő tömeg elől. Órák óta nyúzták a legújabb világbajnokot. - Te tudod hogy lett vége köztük Christiannal?

- Ezek jártak? - képedt el Leclerc ma már sokadszor.

- Nem pletykálunk. Barátról soha. - fenyegette meg Lewist a német. Majd felugrott és otthagyta őket.

- Szóval? Hogy volt ez? - csúszott közelebb a monacoi a világbajnokhoz? Az pedig egy nagy vigyor kíséretében beavatta a fiatal barátját a részletekbe. 

- Bakker. Én nem tudtam, hogy ez a csaj Nina volt. Erről hallottam. - kiáltott fel a sztori végén a fiú. - Tudom, hogy lett vége....

- Honnan? - képedt el az angol.

- Nem ismered. Fotós egyébként, de nem ez a lényeg. Amikor már jártak, kiderült hogy Chris egy alkalommal visszament Beverlyhez. Ez úgy derült ki, hogy felcsinálta az asszonyt. - oktatta Charles a bajnokot, aki tátott szájjal hallgatta az elképesztő történetet. 

- Nem csodálom, hogy Nina kiakadt.

- Ó ezen nem annyira. Igazán szerintem úrinő volt, mert azt mondta Hornernek, hogy ha már gy alakult, akkor ott a helye a családja mellett. A gyereke mellett. És ő kilépett a képből. 

- Anyám. Ez tipikus Nina. - füttyentett Lewis. - És hogy lett ebből az ami most van? Úgy értem. Most nem látszott túl barátinak a kapcsolat közöttük.

- Hát a durvább rész most jön. - okoskodott a fiú. - Chris egy ideig otthon volt, de közben összejött a mostani feleségével. És a terhes barátnőjét még a szülés előtt elhagyta. Nina állítólag teljesen kiakadt. Akkor kérte Didit, hogy helyezze át. Így tűnt el innen.

- Ez übergáz. - vakarta a fejét az angol. - Szegény csaj. Soha nem a jó pasiba zúgott bele. Előbb Loeb, aztán Berger, végül Horner....jól megjárta velük.

- Na de most itt vagyok neki én. - nevetett fel nagyképűen Leclerc. - Én pont a megfelelő vagyok. - ütött a mellkasára.

- Te? Mihez lennél te megfelelő? - nevette ki Hamilton. 

------

Nina miután elbeszélgetett a fiatal holland pilótával, Albon keresésére indult. Alex Albon az ő kis pártfogoltja volt. Annak idején nagy erőfeszítésébe került, hogy a fiút bevegyék a programba. Büszke volt arra, hogy végre itt is esélyt kapott, és ezt nem titkolta a fiú előtt sem. Most már úgy érezte, hogy végre átadhatja őt a profiknak. Aztán ha már így alakult tett egy kört a Torro Rossonál is. A pilóták után kedvenc csapatfőnöke Tost következett, akivel régi ismerősként üdvözölték egymást. Mire végigért, már a paddock nagy részét össze is pakolták, és indulhatott is haza. A munka itt véget ért, de jól tudta, hogy az övé csak most kezdődik. Max azzal, hogy csalónak nevezte a Ferrarit elindított egy olyan lavinát, amelyet hónapokig fognak görgetni maguk előtt. A csapat fő szponzora ugyan a Red Bull ital volt, de számos kis támogatótól is függött a jólétük. Ezek a cégek most nyugtalanok lettek. Mi ez az új arrogáns stílus, mi ez a botrány...és így tovább. Nem csoda, hogy minden pilóta előbb utóbb unalmas nyilatkozatok hadát adja, hiszen ebben az üzletágban a makulátlan stílus elengedhetetlen. 

- Na "ki főnököskedted magad"? - kérdezte Chris tőle, miközben félreállt az ajtóban, hogy udvariasan kiengedje Scottot.

- Te meg se szólalj! - mordult rá Nina. - Amint látsz egy tehetséges fiatalt összefosod magad a gyönyörtől és a fejedre nőnek. Mi a szart keres itt Jos is? Úgy mászkál itt fel és alá mintha ő versenyezne és nem a fia?

- Mi a bajod úgy általánosságban?

- Hogy a bénázásod miatt már megint nekem kell lenni az antikrisztusnak. Kurvára nem tetszik, hogy veled kell egy levegőt szívni... - sziszegte a fogai között Nina. - Soroljam még?

- Sejtettem, hogy azért kapott szegény Max tőled, mert a mi kalandunk úgy alakult ahogy...

- Ahogy te alakítottad. - hangsúlyozta Nina a szavakat elég mérgesen. Megcsörrent a telefonja. - Kezdődik. Pepe Jeans. Beszélsz velük? - nyújtotta oda a telefont gúnyosan.

- Ez a te dolgod. Mondd nekik, hogy az én hibám minden. Imádsz mindent a nyakamba varrni. Te persze semmiben nem vagy hibás egy kicsit sem. - vágott vissza a férfi majd ott hagyta Scottot, aki egy újabb támogatót győzködött arról, hogy semmi gond a csapatnál. Amikor végzett azt látta, hogy Charles a fiatal ferraris pilóta mellette áll, és arra vár, hogy befejezze a telefonálást.

 

-    

 

 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

zoeoldal@freemail.hu

zoeoldal@freemail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 123629
Hónap: 401
Nap: 14