Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1.rész

2010.01.10
A szobájában harci állapotok uralkodtak és a nagyitól kiharcolt babzsák fotelt püfölte. Az arca vöröslött, hosszú lófarokba kötött szőkés-vöröses haja csapzott volt, folyamatosan az orra alá dörmögött, szitkozódott. Elege volt mindenből, a szabályokból, az apjából. Nem akart senkit látni. Rugdalni kezdte a fotelt, majd levette a cipzáras felsőjét mert kezdett melege lenni. „Méregzsáknak babzsák” ezt mondta a nagyi, mikor nagy nehezen beszerezte neki a hőn áhított zöld, fehér, narancssárga bútort. Írország színei, a kislánynak ez nagyon fontos kritérium volt akkor. Ahhoz képest, hogy még csak 7 éves, mindig pontosan tudja, mit akar. Speciel most a legjobb barátjával táborba menni, de erre így már esélye sincs. Pedig nem ő gyújtotta fel a szemetet. Freddie sem tehet róla. Kísérletezés volt, mint természetismeret órán. Ott szabad, itt nem? Egyszerűen így esett és ennyi, nem kell ebből nagy ügyet csinálni. Senki nem halt meg, semmi nem égett le, kivéve a szemétdomb, de azt eloltották és kész. A tűzoltóságnak az a dolga, hogy az ilyen ügyeket megoldja, ki hallott már róla, hogy ezt ki kell fizetni…”Gondatlanság” – csessze meg. Most nagyon csalódott Dél-Afrikában. Ez Európában biztosan nem így van. Csak itt.
-         Meg is kérdezem a dublini mamát, ha újra náluk leszünk. – nyugtázta magában teljes meggyőződéssel. Mama majd igazat ad neki, ahogy mindig is tette. „Egy kicsit eleven” – szokta mondani, ha valaki panaszkodik az unokájára, de soha nem nézett rá rosszallóan. És ha apu néha panaszkodott rá, akkor meg azt mondja, hogy „Edmund Irvine, mindig azt kívántam, hogy olyan gyereked legyen, mint amilyen te voltál. Zoe egy fokkal sem rosszabb nálad.” A gondolatait apja hangja szakította félbe, amitől egy kicsit összerezzent.
-         Zoé Irvine gyere le, de azonnal! – kiabálta a férfi a földszintről. Egy kicsit várt, majd újra – Ne várd meg kislányom, hogy én menjek fel érted!
Nem válaszolt. Minek? Lemenni nem fog az tuti. Mit képzelnek? Hagyják őt békén! Fáradtan belesüppedt a fotelba, keresztbefonta karjait, és hallgatta a földszinten zajló beszélgetést.
-         Elegem van ebből a hülye Hunt gyerekből. Ebből egy bűnöző lesz, az tuti. Zoé meg aztán megy utána, mint egy kis pincsi. – folytatta tovább az apja. Hallotta, hogy anyja válaszolt valamit, a hangsúlyból levette, hogy most ő sincs igazán a lánya mellett.
Még néhány szót nem értett tisztán, de ami ezután következett arra nem volt felkészülve. Apja megint felemelte a hangját:
-         Na, végre, hogy belátod! Maria, nem ellened kell ezt megtennünk, hanem a lányunkért. Neked itt van a fotózás, sokat dolgozol, és valljuk be, Zoé anyádékat úgy átejti, mint szart a palánkon. Bocs, de ez van!
Teljesen elképedt a hallottaktól, a meglepettségtől még a száját is elfelejtette becsukni. Mi van? Mit kell megtenniük, és mi közük van Drummond nagyiéknak ehhez? Nagyon rossz érzése lett… Mr. Minor az iskola igazgatója fenyegette meg azzal 2-3 hete, hogy ha így folytatja intézetben fog kikötni. Jerry Gordont zárták a szekrénybe Freddievel. A hülye gyerek meg annyira bőgött, hogy először csuklani, majd fulladozni kezdett, vagy legalább is úgy csinált. Volt belőle jó nagy patália. Kis híján ördögűzést csináltak a tanárok, meg a szülők, de hát itt a nyári szünet, úgyhogy megúsztuk.
Erről van szó? Jézusom, a szüleim intézetbe fognak adni!
Hirtelen felugrott a zsákról, és a szobában körberohangálva pakolni kezdett. Megfogta a kék hátizsákot, amiben már néhány szükséges dolog benne volt, hiszen táborozni indultak tegnap vagy mi, de csak a tábortűzig jutottak. Beledobálta a legfontosabbakat: alsónemű, zokni, farmer, póló, pulcsi, sportcipő, na meg csoki. Vinné még a babzsákot is, de batár nagy, így csak sajnálkozva nézett rá hátra. Halkan kinyitotta az ajtót, hátha feljöttek már az emeletre, de lentről hallotta apja hangját, így óvatosan lábujjhegyen osont le a lépcsőn.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

zoeoldal@freemail.hu

zoeoldal@freemail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 195478
Hónap: 912
Nap: 32