Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


23.rész

2010.01.10
Mire Henry egy hét múlva Johannesburgba érkezett, a csapat már egy új számmal elkészült. Minden idejüket és pénzüket a zenélésre fordították. Igazi terápia volt ez, mindegyiknek volt mit elfelejtenie, vagy feldolgoznia. Az iskolát, mivel mindannyian eredetileg is magántanulóként végezték, az angol konzulátus segítségével sikerült helyben megoldani. Így hetente két napot töltöttek a követségen tanulással, a többit otthoni önálló munka formájában teljesítették. Egyébként úgy élték mindennapjaikat, mint egy kis család.
Szabadidejükben, Zoé régi szobájában gyakoroltak, dübörögtek. A felállás a megszokott volt, Zoé énekelt, mivel neki volt a legjobb hangja közülük, a fiúk vokáloztak. Leo a dobokat, Freddie a gitárját nyűtte. Henry szintén pengetett, és a szövegekért felelt. Led Zeppelintől, Aerosmithig mindenfélét játszottak, csak basszusgitár és dob legyen benne. Az egyik saját szerzeményre voltak a legbüszkébbek, amit akár ötször, hatszor voltak képesek egymás után eljátszani. A szövege Henry egyik gyönyörű verséből keletkezett Zoé segítségével, a zenét Leo és Freddie szenvedték meg. A négy maximalista négy teljes napon keresztül csinosítgatta a dalt, sőt még Gregtől is kértek segítséget, aki interneten keresztül küldte a szólamot néhány órán belül. Ő kiskora óta játszik hegedűn, így nem volt túl nagy falat neki a feladat. A végeredménnyel mindannyian maximálisan elégedettek voltak.
 
It feels like the end of time
Like something bad is coming
You’ve been living in the world of lies
Your see through walls are falling
It’s getting hard to accept that I’m losing you

I watch you as you sleep
Your nightmares break the silence
I can tell that you’re in too deep
Got your mind down to a science
And every time that I touch you
I’m losing you

You’re the eve of my destruction
In the garden of fears

Why am I devastated
You threw it all away
Now who’s the one who’s lost and lonely
I gotta break away from you
Who will pay for all the things you’ve done
I’m not the only one

You’re out of control inside
I don’t need x-ray vision
To see all the desperate signs
You made your heart a prison
I took it all out of fear of losing you

In the valley of deception
There is a river of tears

Chorus

So many nights
So many fights
So many days
Too easy to erase
(eredetileg:The Rasmus: Lost and Lonely)
 
Így teltek a napok, hetek lázas munkával, mígnem eljött az utazás előtti nap. Két nappal a tárgyalás előtt találkoznak Eddievel Londonban, ez volt a megállapodás. Hatalmas sóhajok között pakolgattak.
-         Ne aggódj Zuzu! Egyszer ennek is vége lesz! – tette a kezét a lány vállára Henry.
-         Nem, azt hiszem ezt nagyon elbarmoltam! – rázta meg ő erre a fejét.
-         Ugyan már! – Freddie gyorsan átölelte barátnőjét, mert az zokogni kezdett. Az a félelem, elkeseredettség, amit az elmúlt hetekben elnyomott magában, most gejzírként tört elő belőle.
-         Miért cseszek én el mindent? Miért? – zokogta Irvine. Mindhárom fiú vigasztalni kezdte, a szívük szakadt meg érte.
 
 
Eddie ugyan Mariától minden héten megnyugtató helyzetjelentést kapott, arról, hogy Zoé hogyan viseli a száműzetést, de most már nagyon aggódott. Rég volt ilyen sokáig távol a lányától. Nagyon hiányzott neki, de mivel az anyja szerint a fiúkkal nagyon jól töltik az időt, nem látogatta meg. Inkább Londonban tette hasznossá magát. Keményen felkészült a tárgyalásra. Ügyvédjeit is arra utasította, hogy a lehető legjobb munkát végezzék. Precedens értékű korábbi esetek után kutattak Johnnal éjszakákon át. Ez volt az egyetlen lehetőségük. Úgy érezte, meg kell mindent tennie, különben lánya karrierje itt és most véget ér. Tudta, hogy Zoé esetét, mivel már nagy nyilvánosságot kapott, elrettentő példaként fogják végighordozni az egész világon. Nem hagyhatta, hogy lányából pont azok húzzanak hasznot, akiknek előtte soha eszébe sem jutott tenni valamit az illegális versenyek ellen. Dr. Morgen szerint az a tény, hogy az ilyen versenyeken való részvétel nincs szankcionálva, vagy az előnyük, vagy pont a hátrányuk lesz. Kétesélyes a dolog. Eddig, ha valakit elkaptak illegális autóversenyen való részvételért, csak a KRESZ szabályainak áthágásáért kellett felelnie. Hivatalos versenyzők esetében még nem kellett eddig eljárnia a Szövetségnek. Nem azért, mert ilyenre a kislány előtt ne lett volna példa, hanem, mert ezek nem kerültek nyilvánosságra. Egy kis pénzadomány ide vagy oda, és az illető megúszta egy dorgálással. Irvine is sokat gondolkozott azon, hogy talán így is elintézhetné a dolgot, de aztán jobbnak látta, ha saját maga megy a dolgok elébe.
        Essünk túl a dolgon most, minthogy két-három év múlva kezdjék el ezzel zsarolni Zuzut! – magyarázta még júniusban Mariának.
        Feljelented a saját lányodat?
        Nincs más választásom!
        Na, de…
        Nézd! Frank Barry ellen feljelentést teszek a rendőrségen, és ezzel egy időben tájékoztatnom kell a Szövetséget! A szívem szakad meg Zuzuért! Remélem, egyszer megérti, hogy valóban érte teszem, de most nincs más választásunk.
        Hadd döntse el ő! – próbálkozott Maria tovább.
        Már megkérdeztem, ő is azt mondja, hogy ne titkolózzunk, mert az nem vezet jóra. Mellette leszek, és a fiúk is. Na meg John, Gerhard, Hunter. Ha őket is megkérdezik, akkor mellette foglalnak állást. Sőt még Mansell is felhívott, és a támogatásáról biztosított. Már úgyis suttognak erről, csak idő kérdése, hogy mikor robban a bomba.
        És az a rohadék?
        Barry radarjai veszélyt jeleztek, és Puerto Rico-ig meg sem állt. Nem fog hazajönni egyhamar, amit nem is bánok.
        Jó, nem bánom. Ti már úgyis döntöttetek Zoéval. De könyörgöm, vigyázz rá!
        Azért vagyok, nem tudtad?
        Hogy mondta apád mindig? Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?- kérdezte mosolyogva Maria.
        Ő a legédesebb gondom! Nem hagyom, hogy bántsák, ne félj!
 
A Szövetség előtti meghallgatás inkább hasonlított rendőrségi kihallgatásra, mint egy bírósági tárgyalásra, pedig Zoé inkább az utóbbira számított. Közel három órán keresztül faggatták arról, hogy mikor, hol, miért, hogyan, hányszor, mennyiért. Zoé állta a sarat, csupán egyetlen témában nem volt hajlandó nyilatkozni, az pedig a Barryvel való kapcsolata volt. Ezt jó előre megbeszélték Dr. Morgannel, aki az erre a témára utaló kérdéseket automatikusan visszautasította. Tizennégy szövetségi tag, szakértő, és FIA tag kezében volt a döntés. Morgan egy rövid de frappáns beszéddel zárta le a meghallgatást. Igazi védőbeszéd volt, amelyben Eddienek és Johnnak köszönhetően számos hasonló, külföldön történt esetet hozott fel példaként, amelyek egyikében sem született elmarasztaló döntés. Délután három órára kellett visszamenniük, addig a tanácstagok megvitatták a hallottakat. Freddie, Henry és Leo elhatározták, hogy elviszik barátnőjüket ebédelni, de ez nem tűnt egyszerű feladatnak. Az épület előtt jó pár fotós, és újságíró gyülekezett botrányra éhesen.
- Próbálkozzatok a hátsó kijáratoknál, én addig lefoglalom őket! – javasolta Eddie.
- Köszi! – Zoé a szomorúság és a fáradtság teljes egyvelegét érezte. – És nem csak ezt.                   – Két puszit és egy ölelést adott apjának, aztán elindultak a lépcső felé.
            - Fel a fejjel szerelmem! – kacsintott lányára Irvine, aztán ő is kifelé indult.
Bár Zoénak fogalma sem volt róla, hogy hova keveredtek, de nem volt körülöttük újságíró, és ez neki elég volt. Egy hangulatos kelet-londoni kiskocsmában ettek, majd a fiúk egy kis időt kértek tőle.
-         Azt hittem csak a lányok mennek csoportosan pisilni! – szólt utánuk.
-         Az időm nagy részét egy csajjal töltöm, teljesen elnőiesedek! – viccelődött Hunt.
Már éppen kezdett dühös lenni barátaira, mikor a háta mögül dob és gitárok hangját hallotta, mintha valaki hangolt volna. Megfordult és a fiúkat pillantotta meg az emelvényen, ők csak rámosolyogtak, és belekezdtek.
-         Egy dalt szeretnénk a világ legtehetségesebb és legértékesebb barátjának eljátszani. – konferált Hunt.
 
no more blame I am destined to keep you save
gotta rescue the flame
gotta rescue the flame in your heart

no more blood, I will be there for you my love
I will stand by your side
the world has forsaken my girl

I should have seen it would be this way
I should have known from the start
what she's up to
when you've loved and you've lost someone
you know what it feels like to lose

she's fading away                                           
away from this world
drifting like a feather
she's not like the other girls
she lives in the clouds
she talks to the birds
hopeless little one
she's not like the other girls

no more shame,
she has felt too much pain, in her life
in her mind she's repeating the words
all the love you put out will return to you (eredetileg: The Rasmus: Not like the other girls)
 
Irvine a meghatottságtól még levegőt is elfelejtett venni. Barátai biztatásképpen írtak egy dalt neki, mit lehet erre reagálni. A gitárszólók, a vokál, Leo dobjátéka egyszerűen kiváló volt. Henry a dal szövegét Zoénak írta, akinek ezektől a soroktól könnybe lábadt a szeme.
„Elillan ebből a világból,
Sodródik, mint egy madártoll,
Ő nem olyan, mint más lányok,
A felhők között él,
Beszélget a madarakkal,
Reményvesztett kisgyerek, ő nem olyan, mint a többi lány, tudom.”

A számnak sikere volt másoknál is. Miközben a kocsma vendégei tapsoltak, Irvine a csapathoz ment, és egyenként megölelgette őket.
- Ez többet ért, mint egy pofon! – jegyezte meg viccesen. – Ti vagytok a legjobbak! Köszönöm!
- Tarts ki barátosném! – adott neki Freddie két puszit. – Azt hiszem, ideje lenne visszaindulni. Menjünk!
 
A Szövetség úgy döntött, hogy a Nemzetközi Sportkódex 58. és 59. pontja szerint leírtakat szigorúan alkalmazza ebben az esetben.
/„58. A szabályok ismerete és betartása
Mindazok a személyek, vagy csoportok, amelyek versenyt rendeznek, vagy azon vesznek részt, kötelesek:
1) Az FIA Alapszabályát és szabályait, a jelen Kódexet és a nemzeti sportszabályzatot ismerni.
2) Fenntartás nélkül vállalni az ebből eredő kötelezettségeket, valamint elfogadni a sporthatóság döntéseit és annak következményeit.
Minden, valamely versenyt rendező, vagy azon részt vevő személytől, vagy csoporttól, akik ezeknek az előírásoknak nem tesznek eleget, a részükre kiállított licencet visszavonják, és bármely, ilyen vétséget elkövető gyártót pedig ideiglenesen, vagy véglegesen kizárnak az FIA bajnokságaiból. A FIA a döntését megindokolja.
Amennyiben egy autó nem felel meg a technikai szabályoknak, nem fogadható el védekezésként, hogy ez nem jelentett előnyt a számára.
59. Tiltott versenyek
Jelen Kódex és az illetékes ASN nemzeti sportszabályzatának nem megfelelően rendezett versenyt az érintett ASN tiltottnak minősíti.
Ha egy rendezvény, amelyre engedélyt állítottak ki, tiltott versenyt tartalmaz, a nevezett engedélyt semmisnek kell tekinteni.
Valamennyi licenctulajdonosra, aki tiltott versenyen vesz rész, az 58. Cikkely rendelkezései vonatkoznak.”/
-         Az ASN, azaz a Nemzeti Motorsport Szövetség döntése értelmében tehát Zoé Irvine versenyengedélye határozatlan időre visszavonásra került. – hangzott el a Szövetség elnökének szájából.
-         Basszák meg! – mormogta Freddie összeszorított fogakkal.
-         Hééé! – John nagyon szigorúan nézett rá. – Örülj neki, hogy te megúsztad!
-         Sokat érek vele. Mennyi időre szól, az eltiltás?
-         Határozatlan időre.
-         Örökre? – Leo szinte üvöltve kérdezte.
-         Csöndbe legyetek már! – szólt rájuk suttogva, de erélyesen Eddie. – Induljunk meg kifelé!
-         Én megvárom Zuzut. – Hunt visszaült a helyére, nagyon csalódott volt.
-         Neked már rég jelentkezned kellett volna a közmunkára! Fél évet kaptál rá, hogy elkezd. Holnap ez legyen az első dolgod! Ezt anyád üzeni. – Eddie is ideges lett az ítélettől, és úgy gondolta, hogy ezt Hunton vezeti le.
-         Az az én dolgom, oké? Inkább Zoéval törődj!
-         Tudd, hogy kivel beszélsz gyerek! – Irvine-t teljesen felpaprikázta Freddie szemtelensége.
-         Ja, pontosan tudom. Miattad van az egész! Ha akkor nem tiltod meg Zuzunak a versenyzést…
-         Jaj, ne kezd el már megint! – emelte fel a hangját a férfi. – Megint a régi nóta!
-         Ezt majd otthon megbeszélitek! Mindenki titeket néz. Ezzel nem segítetek Zoénak. – John próbálta őket csitítani. Freddie csak legyintett, és barátai után sietett. Eddie megvárta lányát, szorosan átölelte.
-         Aláírtál mindent?
-         Tehettem mást? – rántott egyet a vállán. – Remélem nem fizettél sokat dr. Morgannek!
-         Ne légy ilyen kicsim, nem ő tehet róla!
-         Tudom, hanem én. – A fiatalabb Irvine vigasztalhatatlan volt. Legszívesebben sírt volna, de nyilvánosan nem akart elkeseredettnek látszani.
-         Majd kitalálunk valamit, jó? Ne félj!
-         Aham. Csak most menjünk haza!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

zoeoldal@freemail.hu

zoeoldal@freemail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 126315
Hónap: 520
Nap: 19