Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


29.rész

2010.01.10
Bob Hunter hathatós segítségének köszönhetően Zoé hamar túlesett a fizikai erőnléti, a pszichikai, és az orvosi teszteken. Már csak a próbavezetés és a nagy eskü választotta el attól, hogy hosszú idő után visszatérhessen oda, ahol abbahagyta annak idején. Brunonak igaza volt, az addigi eredményei senkit nem érdekeltek addig, amíg a Raikkonen-Robertson-Hunter hármas fel nem emelte a szavát Zoé érdekében. Mind a brit Szövetség, mind a FIA biztosítékot kért a csapattól arra vonatkozóan, hogy a pilótájuk többet nem keveredik a korábbihoz hasonló ügybe. Ezek pedig a pontjai voltak. Ha az előtte álló 7 versenyen nem követ el szabálytalanságot, akkor megtarthatja, az addig szerzett pontokat, és a licencet is. Próbaidő volt ez, kemény feltételekkel. Mivel a csapat is nem keveset kockáztatott, így Steve pontos listát kért azokról a dolgokról, amiket kerülnie kell Zoénak, hogy még véletlenül se lehessen utólag belemagyarázni valamit.
-         Oké kisasszony. Ezek szerint semmit nem lehet csinálni! De az nem baj, így legalább könnyebb megjegyezni. – Tekintete aggódóan fürkészte a papírt, de ezt próbálta leplezni.
-         Te sem hiszel bennem, igaz?
-         Figyelj! Te ne azzal törődj, hogy ki hisz benned, és ki nem! Végezd a dolgodat, és nem lesz gond!
-         Ki fog rám figyelni? Gondolom valaki ellenőrizni fog, nem? A körmömre nézni, ha úgy tetszik.
-         Ezt az embert a szövetség választotta. Az ő dolga, hogy részrehajlástól mentesen beszámoljon rólad. A szabadidődet is bármikor ellenőrizheti szúrópróbaszerűen.
-         Értem. Olyan, mint a házi őrizet. És ki lenne az?
-         Majd a futam után kiderül, most csak erre koncentrálj! És örülj már egy kicsit! Olyan feszült vagy! – kezdte masszírozni Irvine vállát, de csak olyan amatőr módon.
-         Áu. Masszőrre nincs pénzetek? – sodorta le magáról Zoé a férfi kezeit, mert attól tartott, hogy nagyobb kárt tesz benne.
-         Van a családban, nem? Hívd el egyszer a nagynénédet! – Sonia, még Eddie versenyzői éveiben a menedzseri feladatok mellett sportmasszőrként is dolgozott.
-         Az tetszene, mi?
-         Te tényleg pimasz vagy! – nevetett Robertson azon, hogy milyen hamar lebukott.
A szombati nap nagyon jól indult a csapat számára, hiszen Henry szerezte meg a pole pozíciót, Zoé pedig a negyedik helyről startolhatott. Óriási csatát vívott a svéd Ericsonnal, de nem sikerült a harmadiknál jobb helyet szerezni. Végül Henry 3 körrel a vége előtt műszaki hiba miatt kiesett. A csapat Zoé dobogós helyével tökéletesen elégedett volt.
- Ez gyönyörű kezdés volt Zuzu! – várta a mérlegelésnél Hunt, akinek ez a hétvégéje szabad volt, így magától értetődött, hogy idejön.
            - Henry jól van?
- Már kajál. – vigyorgott Freddie. – Ha itt végeztél, várunk. Megjött Leo is, azt akarja, hogy menjünk el vele Bukarestbe 20-án. Senkinek sincs versenye akkor.
- Zoé! Interjúra, gyorsan! – szólt rá Anthony Hieatt, a csapatfőnök.
- Majd sietek. – súgta neki Irvine, de most jobbnak látta szót fogadni.
A vasárnapi napra még rengeteg felkészülni való akadt, így Henry és Zoé még nem tartott Huntékkal a hotelbe. Mindketten az asztalnál ültek, és a telemetriai adatokat nézték. Zoé imádta ezt, a fizika és a matek volt a kedvence, és az adatok elemzése erről szólt. Egyáltalán nem unta, mint a pilóták többsége. Képes volt órákon át számolgatni. Annak idején Bob Hunter ezért is imádta annyira. Addig fel nem állt soha az asztaltól, amíg a legtökéletesebb számokat nem kapta. Ebben a sorozatban, ahol csak az alapvető beállításokon lehetett változtatni, ez külön előnyt jelentett. Henry már nem volt ennyire lelkes, ő hamar előkapott egy üres lapot, és ráfirkált egy újabb dalszöveget.
- Na, mire jutottunk? – rontott be az ajtón Anthony, és Steve.
            - Miben? – kapta fel a fejét Henry. Olyan volt, mint aki most ébredt fel.
- Szóval a négyes és ötös kanyart nem nagyon érzem még, de szerintem ezzen tudnánk valamit javítani. A nyolcas, és tizenegyesben pedig vissza kellene állnunk 6.5-re. Ezt meg lehet oldani valahogy? – mutatta Zoé a számításait a két férfinek, akik úgy néztek rá, mint egy ufóra.
- Nem tudom, majd megkérdezem Jacket. Ő az új mérnök, majd kiszámolja. – Hieatt-et ritkán lehet zavarba hozni, de most sikerült.
- Hát ezt át kell számolni az tuti, de…
- Jó, jó, pihenj kislány! – intette le Steve. – Még a végén kiszámolod itt az IQ-mat is.
- Zoé, ami a „bébiszitteredet” illeti, most küldték át az adatait. Mielőtt bemutatják neked, szeretnénk felkészíteni.
- Jézusom! Ki lehet az, egy ogre? –viccelődött Irvine.
- Nigel Mansell. – válaszolta Steve teljesen komolyan.
- Anyám! – Henry hátradőlt a megdöbbenéstől.
- Hát ő aztán részrehajlásmentes lesz, az kurva élet! – csapott az asztalra Zoé.
- Túl lehet élni! Kiminek is volt ilyen kémje, mikor a Mekinél gondok voltak vele, és mégis itt van. – próbálta Robertson vigasztalni.
- Igen, de neki nem ettől függött az élete, róla nem írtak jelentéseket. Az a pasi utál engem! Egy piromániás, elmebetegnek tart! – Zoé olyan ideges volt, hogy majd felrobbant.
- Menjetek pihenni! Holnap még van egy verseny. Ezeket meg odaadom Jacknek. – szedte össze a papírokat Anthony.
A vasárnapi versenyen Zoé és Henry is tökéletesen koncentráltak voltak. Már csak két kör volt hátra, mikor Mark Dixon, a csapat korábbi versenyzője hátulról ráfutott Zoé autójára. Mindketten kisodródtak, és a kavicságyban kötöttek ki. Irvine úgy pattant ki az ülésből, mintha rugó lenne alatta, és indult, hogy lerendezze a dolgot a fiúval.
- Gyere csak cicababa! Rúgasd ki magad! – heccelte Mark.
A csapat boxában egyrészt mindenki örült Henry második helyének, másrészt lélegzet visszafojtva nézték a pálya szélén történteket. Mikor Zoé odaért a fiúhoz, nagy ívben elkerülte, és a paddock felé vette az irányt. Egyenesen Henryhez ment gratulálni, majd Nigelhez. A csapat fellélegezhetett.
- Most minden verseny után le kell magánál jelentkeznem? – gondolta ki máson tölthetné ki a mérgét, mint azon, akit azért sóztak rá, hogy őt felügyelje.
- Nem, menj nyugodtan a dolgodra! A doppingellenőrök viszont látni szeretnének, annál a csajnál kell jelentkezned. – bökött a fejével az ajtóban álló vörös hajú nő felé.
- Hurrá! –mérgelődött.
- Ne morogj! Szépen mentél, örülj ennek! – simogatta meg a hátát bíztatóan Steve.
- Igen, az a legjobb része a hétvégének, mikor a pályán lehetek. Csak ez a barom Dixon ne lenne! De most ha megbocsátasz, megyek pipilni, mert az a néni már nagyon várja.
- Zoé, még van jó pár dolgod, úgyhogy utána egyenesen vissza ide! – figyelmeztette Steve.
Irvine úgy érezte, hogy ha ez így fog menni szeptemberig ő becsavarodik. Olyan mintha jó páran ráültek volna a mellkasára. Szabályosan fulladt. Nigel, doppingellenőrzés, Anthony, Steve, interjú, szponzorok, ez neki sok volt. Mikor végzett a mintaadással, tett egy kis kitérőt Freddiehez.
-         Adj egy cigit, légyszi, mert megőrülök! – súgta a fülébe.
-         Baj van? – fújta ki a füstöt Freddie, mikor a paddock hátsó részében, két kamion között álltak.
-         Nem, csak sok ez az egész. De isteni volt újra a pályán lenni! – mosolygott.
-         Nagyon jól mentetek. – bólintott elismerően öreg barátja is.
-         Azért Hockenheimben te sem panaszkodhattál. Rögtön az első futamodon egy második hely! – fújt füstkarikát Zoé.
-         Azt ajánlom, azt oltsd el rögtön, és menjünk Hieatt-hoz. - jelent meg Jack mellette.
-         Juj, de jó! Éppen most mondom Huntnak, hogy mennyire keveslem a főnökeim számát. Örülök neked Jack! – nézett mérgesen a csapat mérnökére, eloltotta a cigit, és elviharzott.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:):):)

(SM1979, 2010.01.12 19:59)

Szívecskék nélkül is értem. Köszönöm.
Azt is, hogy olvassátok! :)

Szió

(Nikíí, 2010.01.12 19:30)

Nagyon jó lett. :) :) :) Végre Zoé versenyezhet, de szegényt mindenki figyeli :(
ahj de kár, hogy itt nincs szívecske jel, most nem tudom kiírni mennyire tetszett a rész :(
de azért így is megfelel remélem (L)(L)((L)(L)(L)(L)

link:)

(Mara/Florina, 2010.01.11 20:05)

Na szóval akkor én is felvettelek a linkek közé. Vagyis beélesítettem azt a menűpontot nálam a "paddock..."-ban. :)

Milegyenacíme?:)

(Mara, 2010.01.11 19:35)

Jó lett a weboldalad. Gratulálok! :)
És továbbra is jó a sztori! :)

hello

(SM1979, 2010.01.10 20:49)

Köszi a hozzászólásokat, ha zavar, hogy látszik az email címed, szólj, és törlöm

hahó

(SM1979, 2010.01.10 20:45)

:)

kis.segi@citromail.hu

(Tibby, 2010.01.10 20:23)

Na jó, én meg az oldalam címét tettem be az előbb ;P xD

http://tibby-fanfic.blogspot.com/

(Tibby, 2010.01.10 19:53)

Jó rész lett Móni! Végre újra versenyezhetett Zoé :)) Amúgy én FelipeFanny voltam rtl bulváron :D

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

zoeoldal@freemail.hu

zoeoldal@freemail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 138168
Hónap: 2902
Nap: 28