Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


42.rész

2010.01.27
Szombaton már természetesen a sajtó is tudta, hogy ez a verseny lesz a bajnokság hattyúdala. Mindenkit a versenyzők sorsa érdekelt, Zoéhoz a pár nap leforgása alatt négy csapat jelentkezett be. Ő viszont Eddie segítségét kérte, túlságosan össze volt zavarodva ahhoz, hogy dönteni tudjon. Apja hiába faggatta, nem mondta el neki őszintén, hogy mi a problémája. Freddievel is csak az igazság egy részét osztotta meg. Egyedül Henry tudta, hogy mi a helyzet, de ő túlságosan diszkrét volt ahhoz, hogy ezzel a lány előtt előhozakodjon. Türelmesen várt, hogy majd egyszer Zuzu kezdeményezzen. Akkor ő biztosan ott lesz, és segít neki. Ráadásul itt volt a bajnokság eldöntésének kérdése is, mindhárom esélyes magát szerette volna a dobogó legfelső fokán látni. A vasárnapi verseny előtt néhány órával Zoénak váratlan látogatója érkezett New Yorkból.
-         Hello
-         Szia. Most nem akarok veszekedni! – védekezett rögtön Irvine.
-         Én sem. Szurkolni jöttem, és azért, hogy ne haragudj. – húzta magához Joel.
-         Joel! Én nem tudom, hogy…
-         Nem tiltja nektek valami szabályzat, hogy verseny előtt nem szabad szakítani? – kérdezte a férfi viccesen, de egyben szomorúan is. – Szeretlek Zuzu. Próbáljuk meg újra, jó?
-         Szeretsz, vagy csak vonzódsz hozzám, az nem ugyanaz.
-         Ha csak vonzalom lenne, már rég ledöntöttelek volna. Ha nem csal az emlékezetem ilyesmi nem történt. Még. – kacsintott a lányra.
-         Meddig maradsz? – kezével végigsimított a férfi mellkasán.
-         Este vissza kell mennem. – húzta el az a száját.
-         Mikor érkeztél?
-         Most egy órája. Tudom, hogy nem sok, de 9 óra az út, és holnap jelenésem van. – kezdett magyarázkodásba Joel, de Zoé lábujjhegyre állt, és megcsókolta a férfit. Őszintén meghatódott azon, hogy barátja vállalta a hosszú utat csak azért, hogy ezt elmondja.
-         Öhöm. – köhintettek mögöttük. – Zoé! Interjú!
-         Megyek. – szólt hátra, majd újra barátja felé fordult. – VIP páholyból nézed?
-         Megőrültél? Nem, a nézőtéren már kinéztem egy jó kis helyet. – nevetett a férfi. – Ügyes légy, de vigyázz magadra! – hosszan csókolóztak, így Anthony kénytelen volt megint köhinteni.
-         Zoé! Légy szíves!
-         Megyek, megyek. – Nehezére esett elszakadni a fiútól. Olyan jó érzés volt újra vele lenni. Talán Kiminek nincs igaza, és Joel a szerelem.
Persze Madden óriási feltűnést keltett a szurkolók között, de amint a verseny elkezdődött, már békén hagyták az autogram vadászok. Teljesen belefeledkezett a szurkolásba, és együtt őrjöngött a tömeggel. Freddie körülbelül az utolsó 7-8 körre ért oda hozzá, mivel a boxból kiküldték, mert olyan nagy elánnal szurkolt. Össze is zördült Marcus Ericsson csapatával, jobbnak látták távolabbra küldeni. Biztos, ami biztos két jól megtermett biztonsági ember is vele tartott. A pályán, a boxban, és a nézőtéren is a feszültség egyre csak nőtt. Méterről méterre változott a bajnokság állása. Ericsson vezetett, de Irvine, és utána Henry nem hagyták, hogy nagyobb előnyhöz jusson. Hieatt azon izgult, hogy két versenyzője nagy igyekezetében egymásban nehogy kárt tegyen. Bár tudta, hogy vigyázni fognak egymásra, de mindkettő meg akarja szerezni a győzelmet.
-         Zoé! Figyelj a fékekre! – szólt rá pilótájára rádión.
-         Mi van velük? – Irvine hangja szakadozott.
-         Melegítsd őket!
-         Minek, nem akarom használni. – válaszolt szenvtelenül, mire Anthony csak mosolygott. Nagyon sajnálta mind Surtees, mind Irvine elvesztését, ő volt a csapatban az egyetlen, aki nyilvánosan, és a kezdetektől fogva őstehetségeknek nevezte őket. Henry ugyan előbb került a csapatba, mikor Hunter megkérte őket, hogy vegyék át a fiút. Az öreg azt akarta, hogy egy ekkora talentum, mint Surtees, egy hozzá illő élcsapathoz kerüljön. Zoé sorsát már korábban követni kezdték, de sajnos az ítélet után mindenki tanácstalan volt. Aztán a leányzó megoldotta egyedül a kérdést, és már csak arra kellett várni, hogy az önbizalma is helyreálljon. Ezt a folyamatot ugyan egy kicsit fel kellett gyorsítani, amihez kellett Bob Hunter, és Bruno Senna. A kis összeesküvés meghozta a várt eredményt, és végre valahára szerződést adhattak Irvine-nak is. Ha Anthony arra gondolt, hogy ennek a sok munkának a gyümölcsét most már költségcsökkentés miatt soha nem fogják tudni együtt learatni, sírhatnékja támadt. De a mellette ülő mérnökök kiabálására visszatértek gondolatai.
-         Fékezz! Fékezz! Az istenit, mit csinálsz te lány? – üvöltötte a rádióba Mike, aki Jack távozása után a csapat mérnöke lett.
-         Hallasz egyáltalán? – próbálkozott újra, de eredmény nélkül.
-         Mi volt ez? – kérdezte Hieatt a mellette ülőktől.
-         Úgy ment neki Ericssonnak, mint a megbőszült bika.
-         Szerintem Irvine előtt lement a roló. – válaszolta a másik. – Ez nem normális tempó, amit megy. A start óta szinte mindig az övé a leggyorsabb kör.
-         Zoé hallasz minket? – Semmi válasz. – Válaszolj a kurva életbe, vagy kikaplak a kocsiból! – üvöltött rá durván Hieatt.
-         Van valami? – Kérdezte pilótája, mint a ma született bárány.
-         Van. Máshol legyél öngyilkos!
-         Én itt ma bajnok leszek, nem öngyilkos.
-         Szóljatok Zoénak, hogy ne riszáljon már itt előttem! Mit akar ezzel? - jelentkezett be Henry is a rádión.
-         Azt mondja, ma itt ő lesz a bajnok! – válaszolt Mike.
-         Bocsi, de az én leszek cukorfalat.
-         Na, ettől féltem! Most fognak egymásnak esni! – kezdte el a körmét rágni Anthony. – Gyerekek, mindkét kocsit épségben hozzátok haza! – szólt rájuk utoljára.
Zoé, ahogy érzékelte, hogy Henry megindította a rohamot, menekülőre fogta a dolgot. Ericsson mire mindkét tükörben megnézte a lány helyzetét, az már a jobb oldalon megindította az előzést. Mindenféle teketória nélkül pontosan befejezte a manővert. Átvette a vezetést, de tudta, hogy nem lehet nyugodt, mert Surtees perceken belül követni fogja.
-         Zoé, ha ilyen tempót akarsz menni, akkor melegítsd a fékeket! – szólt rá erélyesen Mike.
-         Hagyjál már a fékekkel! Mennyire szar a helyzet?
-         Nagyon.
-         Köszi, most már mindent tudok.
-         Ahhoz viszont lassabban kellene mennie, de most nem tud, mert akkor pozíciót veszít. – jegyezte meg Hieatt.
-         Így viszont a féket fogja teljesen elveszíteni. – aggódott Mike.
Irvine jól gondolta, most Henry próbálkozott Ericssonnál, ő sem teketóriázott sokat. Jobb oldalra húzódott, fékezett, és balról körbeautózta pilóta társát. Surtees gyönyörűen csinálta, mint mindig, ennek a manővernek ő volt a mestere. A közönség – soraik között valahol Joellel, és Freddievel – őrjöngött. Nem volt ember, aki ezeket az izgalmakat ülve végig tudta nézni. Úgy két és fél kör lehetett hátra, mikor Zoé úgy érezte, mintha úszna az autó az aszfalton. Négy kerékkel vette be a kisebb kanyarokat, de a hatos jobbos kanyarral, rossz fékekkel nem bírt. Bár sikerült az autót úgy fordítania, hogy oldalával kapja el a gumifalat, de így is hatalmas csapódással vágódott ki a pályáról. Mivel az autó nagyon összetört, így azonnal sárga zászlót lengettek, és beküldték a biztonsági autót.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)))

(Kate, 2010.01.27 20:05)

Már várom a folytit ;) Izgalmas lesz, az tuti :)
Alap, hogy olvasom ;)

SziaKate!

(SM1979, 2010.01.27 19:31)

Igazából ez egy része a köv. résznek, gondoltam, egy kis izgalom nem árt. Majd kiderül, mi lesz vele, és hogy ki lesz a bajnok!
Köszi, hogy megint te vagy az első olvasó!

Szia Móni!

(Kate, 2010.01.27 19:19)

Izgalmas kis rész lett :)
Joel megjelent, és a nézők soraiban ült Freddie-vel. Most itt vagy nagy lesz a haverság, vagy nagy az utálat...
A versenyt jól leírtad. Élvezetes lett, és láttam magam előtt ;) De Zoé ezen a versenyen ilyen ütközés után nem lehet bajnok :( Remélem, nem lett komolyabb baja ;) De ez a kövi részben valószínűleg kiderül :)
Várom a folytit :)

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

zoeoldal@freemail.hu

zoeoldal@freemail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 144737
Hónap: 2953
Nap: 89