Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


50.rész

2010.02.02
Dubai gyönyörű, de ő most mégis Los Angelesbe vágyott. Oda, ahol Freddie-t kezelik immár 3 hete, a Promises nevű magánklinikán. Az első három hétben nincs telefon, se levél, azaz semmi hír róla. Ezt el kellett Irvine-nak fogadnia, de már egyre nehezebben ment. Még jó, hogy ezen a hétvégén elkezdődtek a versenyek számára. A jó pár lehetőség közül – apjával közösen – az iSport International-ét fogadták el. GP2 ázsiai sorozat, a csapattársa pedig ki lehetne más, mint Henry Surtees. Április 12-ig öt versenyhétvége, tíz futam, és ha jól teljesítenek, akkor a szuperlicence vár rájuk. Leo Mansell ennek már a birtokában volt, és második téli tesztjét teljesítette a Forma 1-es BMW csapattal, amely a 2008-as évre hivatalos tesztpilótának szerződtette le. A fiú végtelenül boldog volt, a csapat is nagyon elégedett volt vele, úgy festett ez a kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.
-         Na, kis Irvine, akkor érthető minden? – kérdezte Paul Jackson, a csapatfőnök.
-         Persze. Beülni, vezetni, győzni. – mosolygott Zoé.
-         Pofon egyszerű. – csapták össze a tenyerüket. A versenyt egy négy napos tesztelés előzte meg ugyanezen a pályán. Irvine jól teljesített, így nem volt igazán mitől félnie.
-         Henry? Van kérdés? – fordult a főnök most Surteeshez.
-         Igen, van. Ismered azt a lányt, ott?
-         Aha.
-         Megszerezhetnéd a nevét és a számát, amíg melózunk Zuzuval. – kacsintott a fiú.
-         Ő a lányom, és meg ne lássalak a közelében! – vált mogorvává Jackson, elindult vissza a boxba. Henry lefagyott. Mikor Paul hallótávolságon kívülre került, Irvine megjegyezte.
-         Úgy hívják, hogy Rebeka. És te is bejössz neki.
-         Honnan tudod? – lett egyre kiváncsibb a fiú, de Zoé már a fejébe húzta a bukót.
-         Egy-egy verseny hétvégén alig várom, hogy találkozzam nőnemű lényekkel is. Tudod, hogy cipőkről, meg körömlakkokról beszélgethessek. A legnagyobb félelmem, hogy egyszer tesztoszteron mérgezésben fogok meghalni. – nevetett. – Így ismertem meg őt is! Aranyos lány, de félénkebb, mint te valaha is voltál. Sok szerencsét! Találkozunk a dobogón!
-         Vigyázz magadra! – adott egy puszit a lány sisakjára Surtees, majd beszállt a kocsijába.
A hétvégét Zoé uralta, szombaton és vasárnap is sima győzelmet aratott. Nem volt, aki veszélyeztette volna első helyét. Úgy szántott végig a versenyeken, mintha egész életében ezzel az autóval versenyzett volna. A szakma újra felfigyelt rá, de sajnos ezzel egyidőben, hiányolni kezdték mellőle Huntot is. Kényes kérdések egész sorát tették fel neki és Surteesnek is egészen addig, amíg el nem indultak hazafelé. Próbálták Freddie titkát megőrizni, de ez egyre nehezebb feladatnak tűnt.
Indonéziában három héttel később Zoé csak szombaton tudott az első helyen végezni, a vasárnapi futamon csapattársával vívtak óriási csatát, amelyből ezúttal a fiú került ki győztesen. Ezt a futamot Bob Hunter a helyszínen követte figyelemmel, és nagyon büszke volt korábbi versenyzőire. Bár azt megállapította magában, hogy Zoé balesete óta, Henry, mintha talán túlzottan is figyelne a lányra. Ő erre a kérdésre a választ rögtön tudta, és értette. Amikor Jackson kérte dühösen, hogy világosítsa fel a témában, miért vesz vissza az agresszivitásából Surtees akkor, ha Irvine-nal kell harcolnia, hát nem tudott érthető magyarázatot adni. Próbálta elemezni a két fiatal barátságát, és tiszteletét a másik iránt, de valahogy a lényeget nem tudta szavakba önteni. A futam után Zoé, Bergerrel beszélgetett a repülőtéren, Henry ismételten Rebekánál próbálkozott, így ő nem tartott velük.
-         Mondd csak kislány, nincs kedved kipróbálni a Toro Rosso-t Sepangban?
-         Hogyhogy?
-         Pénteken mehetnél vele néhány kört! Mit szólsz? – Gerhard tovább mosolygott, de mikor nem látta a lányon a lelkesedést, elszállt a jókedve. – Mi a gond?
-         Semmi. – válaszolt Irvine zavartan.
-         Na! Nem tudsz átvágni! Mi a baj? – ölelte át a vállát, mire Zoé hozzábújt és pityeregni kezdett. – Freddie?
-         Tudom, hogy hülyeség, de ez az ő helye lett volna, nem? – nézett fel a lány.
-         Zuzu, én nem azt mondtam, hogy megkapod Hunt szerződését, csak, hogy próbáld ki a kocsit. Egyébként sem hiszem, hogy Freddie haragudna rád emiatt.
-         De azt akarom, hogy ő vezessen előbb F1-es autót. – rántotta meg Zoé a vállát.
-         Gyerekek! Profik vagytok! Itt már nincs helye az érzelmeknek! – adott egy puszit a lány feje búbjára. – Na, gyere megy a gépünk!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Helloo

(SM1979, 2010.02.02 20:41)

Henry csajozik, de ez kemény dió...
Zoé nőből van, ez ellen tenni nem tud, pedig kellene neki. :D Toro Rosso? Hát majd kiderül, kié lesz a szerződés :))

Szia Bogyó

(SM1979, 2010.02.02 20:38)

Örülök, hogy utoléred magd, és hogy végre írtál nekem ide! Köszi a dícséretet... puszi

Szia Móni!

(Kate, 2010.02.02 19:58)

Jó kis rész lett ;)
Henry rájött, hogy csajozni kellene. Hát hajrá neki. Én szurkolok :D
Jó kis versenyeket futottak a srácok, és megértem Henryt, amiért vigyáz Zoéra. De vajon jó néven veszi a csajszi ezt?
Na és a lehetőség, hogy kipróbáljon egy Forma1-es autót... de látszoik, hogy nőből van, mert egyből a barát jut eszébe, és elérzékenyül. Úgyis kap helyet a száguldó cirkuszba, és Gerhardnak igaza van. Freddie nem haragudna meg rá ez miatt ;)
Nem várom a folytit, hanem megyek egyből olvasni :D

kvár

(Bogyó, 2010.02.02 16:44)

Csak így tovább, lassan én is utol érem magam! Nem csak erre a részre, hanem az egész sztorira írom, hogy fenomenális!
pusz

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

zoeoldal@freemail.hu

zoeoldal@freemail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 144212
Hónap: 3009
Nap: 82